Oud-voetbaltrainer Vloet nieuwe directeur Westerschelde Ferry

Oud-voetbaltrainer Wiljan Vloet wordt de nieuwe directeur van de Westerschelde Ferry. Gedeputeerde Harry van der Maas maakte dat dinsdagmiddag bekend.
Wiljan Vloet
Wiljan Vloet © Omroep Zeeland
Wiljan Vloet (58) was onder meer trainer van NEC, ADO Den Haag, Sparta en FC Den Bosch. Op dit moment is hij directeur van de Roparun , een organisatie die een estafetteloop van meer dan 500 kilometer organiseert om geld op te halen voor mensen met kanker.

Ervaring als directeur

Vloet was niet alleen actief als voetbaltrainer, benadrukt Van der Maas. "Hij heeft verschillende directeursfuncties bekleed en heeft dus ervaring. Hij is veel meer dan alleen een oud-voetbaltrainer." Vloet volgt Raymond Winterswijk op als directeur.
De nieuwe directeur van de Westerschelde Ferry was naast trainer in het betaald voetbal ook algemeen directeur van Sparta Rotterdam en hoofd jeugdopleiding bij PSV. Voordat hij in het betaald voetbal werkzaam werd, was hij manager bij het Bijzonder Jeugdwerk Brabant.
Vloet heeft laten weten dat hij hoopt meer passagiers te vervoeren. "Natuurlijk ga ik voor een groei in het aantal passagiers maar ik zie ook volop kansen voor een toename van hun beleving. Veel mensen moeten fan blijven of gaan worden van de Westerschelde Ferry en haar twee schepen."