Vrouw 2.000 euro lichter na berichtje van 'zoon', politie verspreidt foto van man die geld opneemt

Een vrouw uit de gemeente Sluis is voor 2.000 euro opgelicht via WhatsApp. Ze dacht een berichtje van haar zoon te krijgen die haar vroeg geld over te maken naar 'zijn' rekening. Later kwam de vrouw erachter dat het niet het rekeningnummer van haar zoon was, maar van iemand anders. Dezelfde dag werd er in Rotterdam geld van die rekening opgenomen. De politie heeft beelden vrijgegeven van de man die geld bij een pinautomaat opneemt.
De man die het geld van de bankrekening opneemt
De man die het geld van de bankrekening opneemt © Politie
De oplichting via WhatsApp vond eind vorig jaar plaats. De oplichter, die zich voordeed als de zoon van de vrouw uit Sluis, vertelde dat er water op zijn telefoon was gevallen. Daardoor kon hij niet mobiel bankieren en hij moest naar eigen zeggen dringend enkele facturen betalen.
Hij vroeg de moeder het geld even voor te schieten en voor hem die rekeningen te betalen. Hij stuurde bankgegevens door, waarna het slachtoffer het gevraagde geldbedrag overmaakte. De politie kwam erachter dat er dezelfde dag nog in Rotterdam meerdere keren geld werd opgenomen van die bankrekening.
De politie hoopt door het vrijgeven van de foto tips te krijgen over de identiteit van de man die het geld pinde.
Fraude via WhatsApp komt steeds vaker voor. In de post hieronder vind je een aantal tips om fraude te herkennen en tegen te gaan.