Advies aan inwoners Vlissingen om binnen te blijven ingetrokken

Het advies aan de inwoners van Vlissingen in de buurt van Boulevard Evertsen om binnen te blijven is ingetrokken. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geeft het gebied vrij omdat een aannemer erin geslaagd is dakplaten die loslagen op een flatgebouw vast te maken. Die dakplaten dreigden eerder vandaag van het dak te waaien.
Storm Evert
Met een hoogwerker wordt geprobeerd de dakplaten vast te leggen © Omroep Zeeland
Een aannemer met hoogwerker heeft met succes de losliggende platen op het gebouw vastgezet door planken er overheen te schroeven. Deze noodreparatie zorgt ervoor dat er geen gevaar meer is voor de omgeving. De waarschuwingen voor het gebied rondom Boulevard Evertsen zijn daarom ingetrokken. De wegen die werden afgezet worden weer vrijgegeven.
Het gebied waarin mensen geadviseerd werden binnen te blijven, was vanaf de Boulevard Evertsen tot een aan de Koudekerkseweg en van de Burgemeester van Woelderenlaan tot de Spuikom. De VRZ vaardigde kort voor 17.00 uur het advies uit. Om 21.30 uur trok de VRZ het advies in omdat het dak gerepareerd was.
De verwachting was eerst dat de reparatie rond 19.00 uur afgerond zou zijn, maar de aannemer moest aan het begin van de avond stoppen met zijn werkzaamheden omdat de wind weer iets aantrok. Om 20.30 uur heeft hij zijn werk hervat en een uur later was de noodreparatie klaar.
Stuk dakbedekking in boom nadat het van Vlissings flatgebouw afwaaide, Boulevard Evertsen, storm Evert
Een stuk dakbedekking kwam in een boom aan de Julianalaan terecht. © Omroep Zeeland
Een deel van de boulevard werd rond het middaguur afgesloten. Omdat de losliggende platen gevaar opleverden. Twee stukken zijn vanmiddag losgekomen en gevonden in een straat verderop.