Teststraat Vlissingen opnieuw gesloten vanwege harde wind

De GGD Zeeland sluit morgen uit voorzorg de teststraat in Vlissingen vanwege het stormachtige weer dat voorspeld wordt. Dat gebeurde gisteren ook al bij storm Evert. Morgen worden opnieuw harde windstoten voorspeld.

De teststraat in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Vanwege die harde wind geeft het KNMI voor morgen ook code geel af in Zeeland van 06.00 uur tot 18.00 uur. Er worden windstoten verwacht tot honderd kilometer per uur.

Kans op storm klein

De kans dat het ook nu weer gaat om een officiële storm, is volgens de voorspellingen klein. Daarvoor moet er bij een weerstation van het KNMI een uur lang een gemiddelde van windkracht negen worden gemeten. Volgens meteorologen is die kans morgen rond de dertig procent.

Vanwege de voorspelde wind vindt de GGD Zeeland het niet verantwoord om de testlocatie, die buiten op een parkeerterrein staat, open te houden. Wie een afspraak had staan voor een coronatest in Vlissingen kan morgen terecht bij de testlocatie in de Zeelandhallen in Goes, meldt de GGD Zeeland op Facebook.

De teststraat in Vlissingen is morgen, zaterdag 13 maart, uit voorzorg dicht vanwege de storm die wordt verwacht. In...

Posted by GGD Zeeland on Friday, March 12, 2021

Storm Evert die gisteren over de provincie raasde, en ook al zorgde voor een gesloten teststraat in Vlissingen, heeft in Zeeland zo'n 150.000 euro aan schademeldingen opgeleverd. Volgens verzekeraar ZLM komen er normaal gezien bij zo'n lentestorm rond de tweehonderd schadetelefoontjes binnen. Nu ligt dat aantal rond de honderdvijftig.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen GGD windstoten teststraat
Deel dit artikel:

Reageren