Mick van Dijke kan superdag in Parijs-Troyes niet belonen

Wielrenner Mick van Dijke uit Colijnsplaat is in de Franse eendagswedstrijd Parijs-Troyes (1.2) in de top tien geëindigd. Hij werd zesde. "Er had nog meer ingezeten. Ik had een superdag."
wielrennen Mick van Dijke
Archiefbeeld Mick van Dijke © Orange Pictures
De renner van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma maakte deel uit van een kopgroep, die na een wedstrijd over 180 kilometer moest sprinten om de zege. Romain Cardis uit Frankrijk was daarin de sterkste.
De kopgroep werd door Van Dijke zelf opgezet, al twintig kilometer koers. "In de laatste plaatselijke ronde heb ik nog flink doorgetrokken op een klim waardoor de groep wel uit elkaar viel", aldus Van Dijke.

Ingesloten in sprint

Toch kon hij in de sprint geen rol van betekenis spelen. "Ik zat ingesloten. Ik heb nog wel wat plekken gewonnen, want ik kwam vanuit vijftiende positie."
Van Dijke was tevreden over zijn wedstrijd. "Er deden drie pro-continentale ploegen mee. Daar zaten goeie jongens tussen."

Coppi e Bartali

De volgende wedstrijd voor Van Dijke is de Coppi e Bartali in Italië van 23-27 maart. Van Dijke rijdt dan in een ploeg, waarin ook de WorldTour-renners Jonas Vingegaard en Gijs Leemreize hun opwachting maken.