Evelien Thielen in Oostenrijk: 'Ik ben maar aan het haken geslagen'

Wat doe je als alles dicht is, je dus nergens naartoe kan en je bovendien bijna bent 'ingesneeuwd'? De Vlissingse Evelien Thielen houdt zich in de strenge Oostenrijkse lockdown maar bezig met haken.
Evelien Thielen
Evelien Thielen trekt er als het even kan iedere dag op uit © Evelien Thielen
Eigenlijk loopt het winterseizoen in Oostenrijk ten einde en Thielen had haar zinnen al wel gezet op lenteweer. "Een paar weken geleden zaten we nog op vijftien, zestien graden boven nul en zaten we in ons T-shirt op het dakterras. Maar nu ineens zitten we met twintig tot dertig centimeter sneeuw."

'Verlangen naar het voorjaar'

Voor sneeuwminnend Nederland klinkt dat als een cadeautje, maar Thielen kan geen sneeuw meer zien. "Zo halverwege maart verlangen we meestal al wel naar het voorjaar."
Evelien in Oostenrijk is maar aan het haken geslagen
Sowieso is er in Oostenrijk vrij weinig open vanwege de relatief strengen lockdown. "Onze hotels, vakantie-appartementen en campings zijn dicht, dus we kunnen niet zoals in Nederland in eigen land op vakantie. Wel kunnen we weer winkelen, kinderen mogen weer gaan sporten en de scholen zijn open. Maar er was sprake van dat de hotels met Pasen weer open zouden mogen, maar dat is nu inmiddels van de baan."

'Aan het haken geslagen'

Dus moet je toch iets om de tijd te doden. Daarom heeft Thielen sinds enkele weken een nieuwe hobby: haken. "In november deed ik nog steentjes plakken, van die nep-diamantjes. Maar nu ben ik aan het haken geslagen. Kledingstukken, sjaals, dat soort dingen maak ik dan." Verder blijft ze wandelen, ondanks de sneeuw. "Sneeuwschoenen aan en gaan!"
De haakwerkjes van Evelien Thielen
De haakwerkjes van Evelien Thielen © Evelien Thielen
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.