Corona: vanaf vandaag mag dit weer

Je zou het met al het nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen haast vergeten, maar vandaag gaan er wat (kleine) versoepelingen van het coronabeleid in. Zo kunnen kinderen weer zwemles krijgen, wordt winkelen op afspraak iets verruimd en mogen volwassenen ouder dan 27 jaar met zijn vieren buiten sporten.

Zwemles in Vrijburgbad in Vlissingen (foto uit 2017) (foto: Omroep Zeeland)

De aanpassingen werden vorige week bekendgemaakt door demissionair premier Mark Rutte. Grote versoepelingen zaten er volgens het kabinet niet in, omdat het aantal besmettingen en bezetting in de ziekenhuizen al weken op een te hoog niveau zitten.

Zwemlessen

Zoals gezegd kunnen kinderen weer zwemles krijgen. Vanuit de sector werd al lange tijd opgeroepen om de zwemlessen te hervatten. Dat kan vanaf vandaag, op voorwaarde dat kinderen bij klachten thuis blijven en ouders tijdens de zwemles buiten wachten.

"Ouders mogen hun kinderen wel naar binnen brengen", zegt Frans Tange van sportcomplex De Vliegende Vaart in Terneuzen. "Als ze hun kinderen hebben gebracht, kunnen ouders via de nooduitgang naar buiten. Bij het ophalen lopen ze een andere route. Zo houden we eenrichtingsverkeer. Het is een beetje een circus, maar het werkt zo wel."

Avondklok wordt verlengd

De avondklok blijft voorlopig wel van kracht, in ieder geval tot en met 30 maart.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren