Hoezo corona? Adrienne stond afgelopen week op een feest met 1.200 anderen

Dat Adrienne Verburg uit Kortgene in West-Australië al amper iets van corona heeft gemerkt het afgelopen jaar is bekend. Maar dat ze dit weekend voor het eerst sinds lange tijd te vinden was op een feest met meer dan 1.200 mensen was ook voor haar erg bijzonder.
Adrienne Zeeuw in het Buitenland Australië ZIB
Adrienne vanuit Australië © Omroep Zeeland
"Social distancing? Daar was helemaal geen sprake van", vertelt Adrienne. En dat hoeft ook niet want in het gedeelte van Australië waar ze woont is geen corona. "Kennelijk is dit een van de weinige plekken op aarde waar je nog zoiets kan organiseren. Dat is wel bijzonder."

Coronatest

Adrienne heeft in het afgelopen jaar nog geen één keer een coronatest moeten doen. Het enige waardoor ze aan corona denkt, is de app op haar telefoon. "We hebben een app op onze telefoon waarmee we moeten inchecken zodra we een winkel binnen stappen. Dat wordt dan ook wel gecontroleerd."
Er is nog wel corona in Australië, maar alleen bij mensen die vanuit het buitenland komen. "En die mensen gaan dan meteen in quarantaine." Adrienne moest toen ze op het feest was nog wel aan haar mede-Zeeuwen denken. "Ik hoop dat jullie ook weer snel terug kunnen naar de situatie zoals die hier is. "
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.