Eindelijk weer zwemles na drie maanden op het droge

Na drie maanden op het droge kunnen kinderen eindelijk weer oefenen op de schoolslag en de borstcrawl. Er mag vanaf vandaag weer zwemles worden gegeven en dat zorgt voor veel blijdschap bij de zwembaden én de kinderen. Zo ook bij Zwemschool Zeeland in Vlissingen.
Eindelijk weer zwemles na drie maanden op het droge
De kinderen werden hartelijk ontvangen door eigenaresse en tevens zwemlerares Corrie Marteijn-Joosse. "Superfijn dat de kinderen er weer zijn. Het waren drie lange maanden zo zonder kinderen in het water. Er was helemaal niks aan. Je merkt dat de kinderen ook echt weer zin hebben om te beginnen."
De kinderen vonden het nog wel een beetje wennen om weer te zwemmen. "Het was wel gek dat we moesten stoppen met zwemmen", zegt één van de kinderen. "Maar het is nu wel weer heel leuk. Vooral in het warme water."
Vanaf vandaag mag er weer zwemles worden gegeven
Vanaf vandaag mag er weer zwemles worden gegeven © ANP
De zwembaden waren sinds 15 december van het afgelopen jaar gesloten. Tijdens de persconferentie vorige week kondigde demissionair premier Mark Rutte wat kleine versoepelingen in het coronabeleid aan, daaronder viel ook het hervatten van de zwemlessen. De zwembaden zijn daarom vanaf vandaag geopend voor zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar.
De zwembaden zijn vanzelfsprekend blij met die heropening voor de zwemlessen. Bij veel zwembaden zijn de wachtlijsten voor zwemlessen de afgelopen periode namelijk flink opgelopen. Nu kan er begonnen worden aan het wegwerken van die wachttijden.

Lees ook: