Vestrock opnieuw afgelast, organisatie komt met alternatief festival

Muziekfestival Vestrock in Hulst gaat ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. Het driedaagse festival, dat gehouden zou worden in het eerste weekend van juni, wordt verplaatst naar volgend jaar. Wel wil de organisatie een klein najaarsfestival houden in de binnenstad van Hulst in november, als alternatief.

(foto: Omroep Zeeland)

De organisatie is teleurgesteld. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor de festivalgangers, vrijwilligers, artiesten, partners en leveranciers. De organisatie probeert het programma dat voor dit jaar op de planning stond in hoofdlijnen te handhaven. Volgend jaar vindt het festival plaats van 3 tot en met 5 juni. Kaarten die voor dit jaar waren gekocht, blijven geldig.

Nieuw festival

Maar om toch nog een beetje in de feeststemming te komen dit jaar, wil Vestrock dit najaar een kleinschalig festival organiseren. Op 5 en 6 november moet dan in de binnenstad van Hulst Vestrock Downtown plaatsvinden. "Met de intieme sfeer van Vestrock, een heerlijke line-up en zonder anderhalve meter restricties", schrijft de organisatie in een persbericht. Dit kan alleen doorgaan als ze toestemming van de overheid krijgen.

De line-up van dit kleinschalige festival wordt later bekend en de kaartverkoop start in juni. Mensen die al een kaart hebben voor Vestrock dit jaar, kunnen die ook gebruiken voor toegang tot Vestrock Downtown.

Deel dit artikel:

Reageren