Chris Götte twintig jaar geleden overleden, Oostkerk kleurt geel voor BLØF-drummer

Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat BLØF-drummer Chris Götte bij een motorongeluk om het leven kwam. De band staat vandaag stil bij het overlijden en laat de Oostkerk in Middelburg daarom geel kleuren.

Chris Götte (foto: ANP)

De dood van Götte veroorzaakte twintig jaar geleden een schok in Zeeland en daarbuiten. Op 17 maart 2001 kwam de drummer om het leven toen hij op zijn nieuwe motor tegen een kerende auto aanreed. Dat gebeurde op een afrit van de A58 bij Middelburg.

Het nieuws van zijn overlijden sloeg in als bom. Dat was niet alleen te merken aan de vele mensen die belden naar Omroep Zeeland om over het ongeluk te praten, maar ook aan het online condoleanceregister. Dat werd bijna vijfduizend keer getekend.

BLØF met drummer Chris Götte (l) (foto: ANP)

Op Facebook laten de bandleden van BLØF weten Götte nog steeds te missen. "Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan hem denken, maar 17 maart is en blijft elk jaar weer een extra bijzondere dag."

Om Götte te herdenken laat de band de Oostkerk vanavond geel kleuren, de kleur van het muziekinstrument waar de drummer altijd op speelde met de band. Dat drumstel wordt bewaard bij zanger Paskal Jakobsen. Tijdens feestjes werd het drumstel verschillende keren tevoorschijn gehaald en door bevriende muzikanten bespeeld.

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat onze vriend en drummer Chris Götte op 38-jarige leeftijd bij een motorongeluk...

Posted by BLØF on Wednesday, March 17, 2021

Chris Götte nam in 1997 de plek in van Henk Tjoonk als drummer van BLØF. Na het overlijden van Götte kwam Norman Bonink als drummer bij de band.

Vijf jaar geleden stond Omroep Zeeland uitgebreid stil bij het overlijden van Chris Götte en maakte deze video.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
BLØF Chris Götte
Deel dit artikel:

Reageren