Corona zet ook streep door Graauwrock 2021

Popfestivals Graauwrock en Graauwrock voor Specials gaan niet door. De coronaregels maken het onmogelijk om op 12 en 13 mei veilige festivals te houden in Graauw, meldt de organisatie. Graauwrock zet nu in op festivals in mei volgend jaar.
Graauwrock for specials 2019
Graauwrock for specials in 2019 © Omroep Zeeland
Volgens Carlo Saman van Graauwrock zat er niets anders op dan het festival voor dit jaar af te gelasten. "We hebben geprobeerd het besluit zo lang mogelijk uit te stellen, maar dan zie je het aantal besmettingen weer toenemen en zit er niets anders op." Ook vorig jaar kon het festival niet doorgaan door de coronapandemie.
Gelijktijdig met het schrappen van Graauwrock voor dit jaar is het vertrouwen uitgesproken dat het tweedaagse festival volgend jaar wel doorgaat: op woensdag 25 mei 2022 Graauwrock for Specials en donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) Graauwrock.

Wel feest in de herfst

Tussendoor kan er op 29 oktober worden gefeest tijdens het Oktoberfest en op 30 oktober op de Herfstparty XXL in de feesttent op de voetbalvelden van voetbalvereniging Graauw. Maar de organisatie houdt nog wel een slag om de arm, "want niemand weet of de omstandigheden het eind oktober toelaten om op een veilige manier voor bezoekers, vrijwilligers en artiesten dit festijn te organiseren".

Vestrock ook afgelast

Eerder deze week liet ook Vestrock in Hulst al weten dat hun festival vanwege de coronabeperkingen een jaar wordt uitgesteld.