Uitbreiding kaasfabriek levert Sint Jansteen honderd extra banen op

Het Vlaams kaasbedrijf St. Paul uit Lokeren breidt uit in Sint Jansteen. Op de voormalige locatie van Neckermann bouwt de Nederlandse tak van het bedrijf zijn kantoorruimte, kantine en inpakafdeling. De plannen betekenen een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen van St. Paul in Sint Jansteen.
Vlaams kaasbedrijf St. Paul in Sint Jansteen
Neckermann pand Sint Jansteen
Het oude gebouw van Neckerman dat nu gekocht is door St. Paul © Omroep Zeeland
St. Paul heeft sinds 2016 een vestiging aan de Verrekijker in Sint Jansteen, op de plek van het voormalige postorderbedrijf Neckermann, dat in 2014 failliet ging. Het bedrijf heeft nu ook de panden van Neckermann aan de andere kant van de straat gekocht. Als de plannen gerealiseerd zijn, is het aantal arbeidsplaatsen van het bedrijf verdubbeld van honderd naar tweehonderd.

'Boost voor de economie'

Het gemeentebestuur van Hulst is blij met deze ontwikkeling. In een persbericht noemt het de plannen van St. Paul "een boost voor de economie van de gemeente Hulst". Zeker in deze coronatijd is deze economische impuls volgens het gemeentebestuur "meer dan wenselijk".
Sinds het faillissement van Neckermann staan het kantoor en het bedrijfsgebouw leeg. Het is de bedoeling dat de panden volledig gerenoveerd worden door St. Paul. Het terrein en de panden werden destijds verkocht door de curator. De nieuwe eigenaar had plannen voor woningbouw op deze locatie, maar ziet daar nu van af.