Strop van ruim zes ton voor gemeente Hulst door faillissement bouwbedrijf

Hulst moet diep in de buidel tasten om de wegen en trottoirs in de nieuwbouwwijk Witte Brug in Hulst af te maken. Door het faillissement van bouwbedrijf Sprangers komt de rekening voor de werkzaamheden in de wijk op het bordje van de gemeente.

De gemeente Hulst moet de wijk Witte Brug na het faillissement van bouwbedrijf Sprangers nu zelf af maken. (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente betaalt in totaal 615.000 euro. Onvermijdelijk, motiveert het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het 'in orde brengen van de openbare ruimte' moet nu eenmaal gebeuren.

De woonwijk Witte Brug is grotendeels nog gebouwd door bouwbedrijf Sprangers. De gemeente had met dit bedrijf de afspraak dat het bouwbedrijf niet alleen de huizen zou bouwen maar ook de openbare ruimte zou inrichten. Dat betekende alle straten, trottoirs, parkeervakken en plantsoenen in de wijk.

Failliet

Halverwege 2020 ging het bouwbedrijf failliet. Een deel van de werkzaamheden was nog niet uitgevoerd. Ook een aantal huizen was nog niet af. Voor de woningen werd een oplossing gevonden; die konden worden afgebouwd dankzij het garantiefonds.

De straten en plantsoenen in de nieuwbouwwijk zijn nog niet af. (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente verwacht dat de laatste woningen dit voorjaar klaar zijn. Maar dan zitten de bewoners nog wel in de troep van onafgewerkte wegen. Ook de trottoirs, parkeervakken, openbare verlichting en plantsoenen zijn nog niet in orde of ontbreken nog. Ook de aansluiting van de woonwijk op de Grote Kreekweg moet nog veiliger gemaakt worden.

Als het aan het college ligt, worden deze klussen noodgedwongen door de gemeente zelf opgepakt en betaald. Op 30 maart wordt dit voorstel besproken in een commissievergadering.

Meer over dit onderwerp:
faillissement gemeente Hulst Witte Brug
Deel dit artikel:

Reageren