Westkade Sas van Gent eindelijk weer open: 'Een vaccin ontwikkelen duurt minder lang'

De Westkade tussen Sas van Gent en Zelzate gaat vandaag weer open. Rond het middaguur kan het verkeer weer over de weg, na een afsluiting van ruim twee jaar. De afsluiting had grote impact op het dorp.
Westkade
De hekken worden rond 12.00 uur weggehaald. © Omroep Zeeland
De weg ging in februari 2019 dicht door verzakkingsgevaar. Daarna bakkeleiden gemeente, Rijkswaterstaat en Rosier maandenlang over wie er voor de kosten op moest opdraaien om de kade te herstellen.
Inwoners van Sas van Gent ondervonden veel hinder van de afsluiting. Veel winkeliers misten omzet omdat Belgische klanten hen minder goed konden bereiken. Een drogist moest door de afsluiting zijn deuren na vijftig jaar sluiten.

Het heeft lang geduurd

Inwoners van Sas van Gent zijn zondagmiddag blij dat de weg na zo'n lange tijd weer open gaat. "Het duurt langer om de Westkade te repareren, dan om een vaccin tegen corona te ontwikkelen", grapt een passant in het centrum van Sas. Vooral de duur van de herstelwerkzaamheden is bij flink wat inwoners een doorn in het oog.
Omrijdend verkeer werd geconfronteerd met extra reistijd en gevaarlijke wegen. Automobilisten die reden over de smalle Poeldijkstraat kregen ook nog eens te maken met diepe gaten langs de weg en verzakte wegbermen. Het resulteerde in lekke banden en kapotte spiegels.
De Westkade gaat om 12.00 uur weer open. Door corona zijn er geen festiviteiten rond de opening van de weg tussen Sas van Gent en Zelzate.
Bewoners over de heropening van de Westkade