Hond afgemaakt na bijtincident Terneuzen waarbij drie mensen gewond raakten

Niet twee, maar drie mensen raakten gisteren gewond bij de hondenaanval aan het Anjerpad in Terneuzen. Eén van hen is vanwege de ernst van de verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De andere twee mochten na behandeling van hun bijtwonden weer naar huis. De hond is afgemaakt.
Bijtincident hond Terneuzen
Het gaat om deze, zoals de politie het omschrijft, 'staffordshire-achtige' hond © HV Zeeland
Een familielid heeft het dier, volgens de politie een 'staffordshire-achtige' hond, zelf uit de woning kunnen halen. Vervolgens is de hond met toestemming van de eigenaar naar de dierenarts gebracht en afgemaakt.

Geen politiezaak

"Behalve ondersteuning geven, heeft de politie niet veel gedaan omdat de eigenaar zelf besloot de hond in te laten slapen", zegt een woordvoerder van de politie. Om die reden is het geen politiezaak en is het incident niet verder onderzocht. Er is geen aangifte gedaan.
De politie mag geen verdere toelichting geven over de specifieke medische toestand van de slachtoffers. Gisteren had de politie het over twee gewonden: een meisje van ongeveer twaalf jaar oud en een man van achter in de twintig. Het derde slachtoffer betreft waarschijnlijk de moeder van het meisje.