Komen deze klompen uit Zeeland?

Een Canadees echtpaar heeft in hun huis een set klompjes gevonden die in februari 1945 in Nederland zijn gekocht. Omdat een ander paar uit Antwerpen komt, denken ze dat het van een soldaat is geweest die tijdens de Slag om de Schelde in Zeeland was. Bertus van den Hof van het Nationaal Klompenmuseum in het Drentse Eelde wil weten of iemand de klompen herkent.
klompen
De klompen zijn aan de onderkant beschreven © Klompenmuseum Eelde
De klompjes werden gevonden door een echtpaar dat een huis kocht waar nog van alles in stond. Waaronder dus een aantal paar klompen. Omdat ze verder geen aanknopingspunt hadden over de militair die de klompen waarschijnlijk mee terug nam na de Tweede Wereldoorlog, schreven ze Bertus van den Hof aan.

Houten schoentjes

De klompjes waarop '7 of 9 februari 1945' staat, zijn bijzonder van uitvoering volgens Van den Hof. Het lijken meer houten schoentjes dan echte klompen. Zo zijn er gaatjes voor veters en is een een soort naad aangebracht op de neus van de klompen.
klompen
Houten klompjes , zijn ze Zeeuws? © Klompenmuseum Eelde
Van den Hof is nu op zoek naar mensen die iets van deze klompen af weten. Het zou kunnen dat deze gemaakt zijn door een Zeeuwse klompenmaker. Daarom vraagt hij aan iedereen die deze klompen herkent, contact op te nemen met het museum.