Skatepark Middelburg wordt definitief gesloten

Het skatepark in Middelburg dat sinds begin januari is gesloten, gaat niet meer open. De gemeente is het niet gelukt om de geluidshinder verder te beperken. Een nieuwe skatebaan zit er volgens het college voorlopig niet in, omdat die al snel 300.000 euro kost. Geld dat de gemeente nu niet heeft.

Protesterende skaters willen hun skatebaan weer terug (foto: Omroep Zeeland)

Verboden toegang, staat er op de hekken die de skaters ervan weerhouden om hun skatebaan in Middelburg te betreden (foto: Omroep Zeeland)

De populaire stek voor skaters in de Middelburgse wijk de Veersepoort veroorzaakte volgens omwonenden te veel geluidsoverlast en de gemeente heeft daarom op last van de rechter het parkje afgesloten met bouwhekken. Het is mogelijk dat er tot het afbreken van de skatebaan afspraken kunnen worden gemaakt met de omwonenden om de baan nog een poosje te kunnen gebruiken maar dat is nog niet zeker.

De skaters lieten eind januari al blijken niet blij te zijn met de sluiting van het skatepark. Op een naast gelegen steiger werd er toen gedemonstreerd met het doel het skatepark weer open te krijgen.

Nieuwe speelvoorziening

In de plaats van de skatebaan komt er een nieuwe speelvoorziening voor jongeren tot ongeveer 12 jaar. Hoe en waar die gaat komen moet nog worden bedacht. De mensen uit de buurt kunnen daar over meedenken.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg skatepark
Deel dit artikel:

Reageren