Veere past parkeerbeleid aan: jaarkaarten goedkoper en bordjes bij Zoutelande worden weggehaald

Nog voordat ze zijn ingevoerd, past de gemeente Veere de parkeerregels weer aan. Het college zegt dat te doen omdat er zorgen leven over het parkeerbeleid in de gemeente. Kosten voor jaarkaarten worden verlaagd en de bordjes die bij de entree van Zoutelande hangen met de tekst 'Tageskarte 50,-' worden weggehaald of afgeplakt.
Drukte op de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle
Drukte op de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle © Omroep Zeeland
De jaarkaarten voor vaste bezoekers van het strand zouden 150 euro gaan kosten. Dat wordt nu vijftig euro goedkoper. Inwoners die al een jaarkaart hebben gekocht krijgen automatisch vijftig euro teruggeboekt. Het voorstel heeft ook gevolgen voor een andere gemeente: het college in Noord-Beveland wil op dit gebied op één lijn zitten met dat van Veere en stelt voor de kosten van de jaarkaarten ook te verlagen tot honderd euro.
Daarnaast wordt het het gebruik van de VisiteMinuut-app goedkoper: van 2 cent naar 1 cent per minuut. Inwoners gebruiken die app voor het ontvangen van visite.
Ook het college in Noord-Beveland stelt de gemeenteraad voor om het bedrag van jaarkaarten aan te passen aan dat van Veere.
Het college wil verder onderzoeken waar vergunninghouders in Domburg, Veere en Zoutelande parkeren. Op die manier moet duidelijk worden waar nog parkeermogelijkheden zijn voor mensen die in de gemeente wonen en werken.
Dagkaart
Dagkaart Zoutelande © Omroep Zeeland
Ook is het college bij nader inzien niet blij met het welkom dat toeristen krijgen in Zoutelande. Onder het bord met de tekst Blij dat je hier bent, hangt het bordje met de tekst Tageskarte 50,-. Vóór 1 april worden die borden weggehaald of afgeplakt.
Begin deze maand werd bekend dat de gemeente Veere langs de hele kust betaald parkeren invoert. De gemeente gaat alle kustparkeerterreinen van het waterschap huren om betaald parkeren in te voeren. Ook in de dorpen moet dit jaar of volgend jaar worden betaald voor een parkeerplaats. Op die manier wil de gemeente dagtoeristen laten meebetalen aan de voorzieningen.