Financieel adviseur krijgt jaar gevangenisstraf

Een financieel adviseur uit Axel heeft van de rechter een jaar gevangenis opgelegd gekregen. De man vroeg zijn klanten een groot bedrag in te leggen en beloofde dat het een hoog rendement op zou leveren. De man maakte verschillende slachtoffers die bij elkaar voor ruim anderhalf miljoen euro opgelicht zijn.
Rechtbank in Middelburg
Rechtbank in Middelburg © ANP
De slachtoffers hadden het volste vertrouwen in de man, omdat hij een financieel adviseur was. Met het ontvangen geld deed de man niet wat hij aan verschillende mensen had beloofd: hij stak het in eigen zak en gebruikte een deel om zijn eigen bedrijf overeind te houden.
Volgens de rechter heeft een deel van de slachtoffers jarenlang gespaard voor het ingelegde bedrag en wilde het geld gebruiken voor het aflossen van een hypotheek of het gebruiken als aanvulling op het pensioen. De bedragen die de slachtoffers betaalden, variëren van enkele duizenden tot honderdduizenden euro's.
Behalve de gevangenisstraf moet de man de bedragen terugbetalen aan zijn slachtoffers. Dat heeft hij eerder al eens van de rechter te horen gekregen, maar toen kwam hij niet over de brug omdat zijn kantoor failliet was verklaard.