Talloze mensen brengen laatste groet aan Ichelle van de Velde

Talloze mensen hebben een laatste groet gebracht aan de om het leven gebrachte Ichelle van de Velde uit Oostburg. Velen van hen deden dat persoonlijk tijdens het afscheidsmoment in het Mauritshof in IJzendijke. Anderen stonden langs de weg en namen afscheid toen het oude Volkswagenbusje met daarin de kist van Ichelle langs de markt door het dorp reed op weg naar het crematorium in Terneuzen.
Talloze mensen brengen laatste groet aan Ichelle van de Velde
Belangstellenden kregen vandaag de gelegenheid om in het Mauritshof in IJzendijke afscheid van Ichelle te nemen. Op verzoek van de familie brachten zij een gekleurde bloem mee. "Een kist vol met rozen en helemaal bedekt. Dan zeg je 'ja, dat is ook Ichelle'. Ichelle was gewoon een lieve, leuke meid", zegt een van de kennissen van de oma van Ichelle. "Er zijn geen woorden voor wat er is gebeurd. Het is te erg voor woorden." Van alle bloemen zijn ter plekke mooie grote boeketten gemaakt.

Muzikale stoet

Toen alle mensen langs de baar waren gelopen, stelde iedereen zich op langs de weg naar het crematorium in Terneuzen. Het Volkswagenbusje met daarin de kist van Ichelle werd begeleid door muziek en ging door het dorp, waar ook veel mensen nog een laatste groet brachten. De crematie vond daarna in besloten kring plaats in Terneuzen.
De 29-jarige Ichelle van de Velde was de afgelopen maanden volop in het nieuws. Ze werd sinds december vorig jaar vermist en na bijna twee maanden vermoord terug gevonden. Een 44-jarige vrouw uit Aardenburg wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ichelle. Ze zit nog in voorarrest.
Familie Ichelle krijgt steunbetuigingen via social media
Familie Ichelle krijgt steunbetuigingen via social media © Pixabay