Deel mountainbikeroute Veere dicht na klachten omwonenden

Een deel van de mountainbikeroute in de gemeente Veere wordt binnenkort gesloten. Het gaat om het gedeelte tussen Valkenisse en Zoutelande. Omwonenden hebben de afgelopen tijd veel geklaagd over gevaarlijke situaties en daarom gaat Waterschap Scheldestromen nu over tot sluiting. De route werd afgelopen weekend vernield.

Op de route werden boomstammen gelegd en waarschuwingbordjes weggehaald (foto: Facebook MTB-route)

"Deze MTB-route was een proef", laat het Waterschap weten. "Maar in de vele klachten is te lezen dat de route voor te veel gevaarlijke situaties zorgt. Het pad is te smal voor wandelaars en mountainbikers."

Boomstammen weggehaald

Op het deel van de route tussen Valkenisse en Veere zijn afgelopen weekend boomstammen op de paden gelegd en route -en waarschuwingsbordjes weggehaald. "Dit is een doelbewuste actie", zegt voorzitter Jeffrey Geerse van MTB-vereniging De Zeeuwse Kust.

Hij vermoedt dat de klagende omwonenden verantwoordelijk zijn. "Iemand heeft met een sleutel die bordjes eraf geschroefd. Je zou bijna denken dat diegene die dat gedaan heeft wil dat er ongelukken gebeuren. Er wordt geklaagd dat er te hard wordt gereden en dat het gevaarlijk is voor de wandelaars. Maar gelukkig is er nog nooit iets gebeurd."

Touwtjes over nieuw mountainbikepad Nollebos (foto: Omroep Zeeland)

In de afgelopen jaren werden al vaker MTB-routes vernield. Zo werden er in 2017 touwtjes gespannen op de route in het Nollebos in Vlissingen en was die route twee jaar later slachtoffer van in tweeën gebroken bruggetjes.

Morgen is er een overleg tussen de MTB-vereniging De Zeeuwse Kust, de gemeente Veere en Waterschap Scheldestromen.

Meer over dit onderwerp:
Veere mountainbike MTB-route
Deel dit artikel:

Reageren