Middelburger André Bosman Koninklijk onderscheiden bij afscheid Tweede Kamer

Vertrekkend VVD-Kamerlid André Bosman uit Middelburg is bij zijn afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bosman zat bijna elf jaar in de Tweede Kamer.
André Bosman krijgt Koninklijke onderscheiding
André Bosman krijgt Koninklijke onderscheiding © Omroep Zeeland
Kamervoorzitter Khadija Arib sprak Bosman, net als alle andere vertrekkende Kamerleden, vandaag persoonlijk toe. Daarbij werd de militaire achtergrond van de Middelburger aangehaald. Bosman was F16-piloot en gaf vliegles.
"Behalve uw expertise en netwerk nam u ook uw eigenschappen als militair mee naar de Kamer. Gezag uitstralen, zonder veel twijfel opereren, eerlijkheid, onverstoorbaarheid." Toen bleek dat de beloofde marinierskazerne niet naar Zeeland kwam had ook Bosman wat aan de Zeeuwen uit te leggen.
Arib:" Toen u moest uitleggen waarom de marinierskazerne niet kwam, kwamen deze eigenschappen van pas. U vond het zelf ook jammer van de kazerne, maar maakte u hard voor een goed compensatiepakket."

Bekroning

Een 'bekroning van het Kamerwerk' was het voorzitterschap van de commissie die onderzoek deed naar wat er mis ging in de diensteverlening van publieke organisaties. "We gaan u missen en het ga u goed", besloot Arib.
Van in totaal vier Zeeuwen is vandaag afscheid genomen: Rutger Schonis van D66, VVD-ers Tobias van Gent en André Bosman en Joba van den Berg van het CDA.