Geld en dure sieraden weg na opvallend patsergedrag

Een 28-jarige man uit de gemeente Hulst liep zo opvallend met zijn dure horloge naar agenten te zwaaien, dat er een onderzoek werd ingesteld. Nu kan hij alles inleveren.
Patsergedrag komt verdachte duur te staan
Patsergedrag komt verdachte duur te staan © Politieteam Zeeuws-Vlaanderen
De man sprak eind vorig jaar twee agenten aan en liet hen zijn dure horloge zien. Hij liet het duo fijntjes weten dat hun jaarsalaris niet toereikend zou zijn om zo'n klokje te kopen. Daarop begon de politie een onderzoekje naar zijn handel en wandel.

Geld en hennep

Uit het onderzoek bleek al snel dat hij niet op een legale manier aan zijn inkomsten kwam. Daarnaast had hij opvallend veel dure sieraden en geld op zak. De man bleek bij een andere 28-jarige man in Kloosterzande te wonen. Daar viel de politie binnen met hulp van een geld- en een drugshond. Ter plekke werden 50.000 euro aan contant geld, een hoeveelheid hennep en dure merkkleding in beslag genomen.

Gouden ketting

De politie hield de 28-jarige bewoner van het huis aan en vorderde de gouden ketting die hij droeg, het dure horloge van de man die eerder de politie had aangesproken en nog een aantal luxe goederen. Waarde van die spullen: ongeveer 15.000 euro. Ook in het huis waar de verdachte stond ingeschreven is een inval gedaan. Daar werd nog eens drieduizend euro aangetroffen.