Gemeente geeft groen licht voor bouw hotel Britannia, ondanks bezwaren omwonenden

De bouw van Grand Hotel Britannia kan doorgaan, als het aan het dagelijks gemeentebestuur van Vlissingen ligt. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de omgevingsvergunning voor de bouw van het hotel te verlenen.

Zo komt Hotel Britannia eruit te zien (foto: Architectenbureau Van den Hoeven)

Op de plek van het oude Hotel Britannia aan de Boulevard Evertsen moet een nieuw hotel komen met 205 kamers en bijbehorende voorzieningen. Daarvoor moet het gebouw wel iets verder de hoogte in, in de vergunning is opgenomen dat het gebouw 64 meter hoog mag worden. In de oude omgevingsvergunning werd nog uitgegaan van een maximale hoogte van 52 meter.

Kritiek op de hoogte

Bij de inspraakronde was er vooral kritiek op de hoogte. Een hoger hotel zou nadelige effecten hebben voor omwonenden omdat het hun uitzicht en het zonlicht blokkeert. Ook waren er zorgen over de gevolgen voor de windstromingen en wat het toegenomen aantal kamers voor effecten zou hebben op de parkeerbelasting in het gebied.

Wijkbewoners hebben eerder handtekeningen verzameld om deze verhoging van het hotel tegen te gaan. Ze zijn bang schade te lijden doordat het gebouw hoger wordt. "Denk aan opbrengsten van zonnepanelen, waarde van woningen die dalen en misschien schade door wind", legde buurtbewoner Wim Schipper eerder uit aan Omroep Zeeland.

Gemeente: verschillen klein

Het dagelijks gemeentebestuur is van mening dat de verschillen tussen de huidige vergunning en de nieuwe vergunning voor een iets hoger en groter hotel klein zijn. Ook zou het plan voldoen tevens aan de huidige parkeernormen.

Alle reacties zijn volgens de gemeente 'zorgvuldig meegewogen', maar uiteindelijk werd besloten om de vergunning te verlenen. Omwonenden hebben nog zes weken de tijd om tegen dat besluit bezwaar te maken.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Britannia hotel bezwaren
Deel dit artikel:

Reageren