Bij Gors gaan 22 nieuwe medewerkers van start met een 'coronabaan'

Bij gehandicaptenorganisatie Gors zijn vandaag 22 nieuwe werknemers aan de slag gegaan. Het gaat om zogeheten 'coronabanen', dat zijn extra werknemers die het verzorgend personeel het niet-zorgwerk uit handen moeten nemen.

De locatie van gehandicaptenorganisatie Gors aan de Valckeslotlaan in Goes (foto: Gors)

Officieel heet hun functie Ondersteuner Zorgmedewerker. Met deze nieuwe baan wordt de zorg ontlast. Het moet ervoor zorgen dat het zorgpersoneel meer tijd heeft om cliënten de juiste aandacht te bieden.

Extra handen voor de zorg

Gors heeft deze baan ontwikkeld met behulp van een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid en heeft daarbij ook gebruik gemaakt van het regionaal punt extra handen voor de zorg.

De nieuwe coronabaan is tot stand gekomen door een nieuwe aanvullende 'corona-subsidie'. Deze is bij Gors ingezet om enerzijds de werkdruk op locaties te verlichten en anderzijds mensen kennis te laten maken met de zorgsector.

'Positief verrast'

Bij de werving is er ook ruimte gemaakt voor kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze nieuwe baan is voor hen een eerste of een vervolgstap naar betaald werk. Gors laat weten 'positief verrast' te zijn door het enthousiasme van de sollicitanten die op deze baan reageerden.

In heel Zeeland is er een nijpend tekort aan zorgpersoneel. Daar komt bij dat er veel uitval is door zieken. Door corona, maar ook door de hoge werkdruk van het afgelopen jaar. De coronabanen moeten helpen om dat probleem het hoofd te bieden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeland zorg Gors gehandicaptenzorg coronabanen
Deel dit artikel:

Reageren