Festival Beachboom gaat door, organisatie heeft vertrouwen in overheid

Dancefestival Beachboom op de Brouwersdam gaat dit jaar door. Beachboom is op 14 augustus. De organisatie laat in een persbericht weten er vertrouwen in te hebben dat het tegen die tijd veilig is om een festival te houden.
Beachboom in 2014
Beachboom in 2014 © Beachboom
"Gesterkt door de garanties die de overheid afgeeft voor festivals na 1 juli, de fieldlabs, de aangekondigde test-events in april, de nieuwe sneltestmogelijkheden en het uitgesproken optimisme over het effect van de vaccinaties", schrijft de organisatie.
Het is volgens Jeroen Botty van de organisatie met name dat laatste dat hoopgevend is voor het doorgaan van het festival. "Minister De Jonge heeft gezegd dat iedereen boven de 18 jaar voor 1 juli gevaccineerd is. Wij zijn een feestje voor 18+, dus dat moet kunnen."
Bijna de gehele programmering van vorig jaar heeft toegezegd op 14 augustus op de Brouwersdam te staan, waar Beachboom wederom drie podia opbouwt. Mensen die nog een kaartje van vorig jaar hebben, kunnen dat voor dit jaar gebruiken. Vanmiddag om 16.00 uur start de verkoop van de rest van de kaarten op de website van Beachboom.