Drie Zeeuwse podia mogelijk testlocatie voor concerten

Drie Zeeuwse podia worden komende maand mogelijk gebruikt als testlocatie voor een experimenteel concert met publiek. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Zeeland gaat het om Podium 't Beest in Goes, De Spot in Middelburg en de Grote Kerk in Veere. Het ministerie van OC en W maakt na Pasen de definitieve kalender bekend voor de proefconcerten in april.
De Spot Middelburg
Popronde in De Spot in Middelburg © Omroep Zeeland
De optredens zijn onderdeel van de zogenoemde Fieldlab-evenementen, waarbij wordt onderzocht hoe evenementen veilig kunnen worden georganiseerd. Eerder werd al geëxperimenteerd in voetbalstadions, concertzalen en op festivalterreinen. Afgelopen weekend was de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Letland onderdeel van zo'n Fieldlab-experiment. Ook zijn er afgelopen maand al meerdere kleine festivals georganiseerd.

Komende week duidelijkheid

De drie Zeeuwse podia krijgen volgende week te horen of ze daadwerkelijk op de Fieldlab-kalender staan. Wie er optreedt en hoeveel publiek aanwezig mag zijn, wordt mogelijk dan ook bekend gemaakt.
Volgens minister Hugo de Jonge is het de bedoeling dat de Fieldlabs helpen om op korte termijn weer volwaardige evenementen te organiseren. De Jonge wil dat er vanaf mei weer optredens en wedstrijden met publiek worden georganiseerd, waarbij toeschouwers vooraf worden getest op corona.
Grote kerk Veere lucht
De Grote Kerk in Veere © Gemeente veere