Vlaggenactie is een groot succes: 'Heel Westkapelle zag dat ik jarig was!’

De vlag uithangen op je verjaardag kan in Westkapelle sinds kort op de vuurtoren, die middenin het dorp staat. Het uithangen van de vlag is voor vijftig euro te regelen bij museum Het Polderhuis. Op de website en de Facebookpagina van het museum kunnen mensen zien voor wie de vlag die dag uithangt.

Toen Jacqueline Vriens op haar vijftigste verjaardag op Facebook keek, zag ze tot haar grote verbazing dat de vlag voor haar was uitgehangen. De 'Gefeliciteerd!'-vlag wapperde die dag speciaal voor haar op vuurtoren Het Hoge Licht. "Ik dacht echt: Wauw, die hangt er speciaal voor mij. Het was echt heel gaaf!"

Toch inkomsten voor Het Polderhuis

De vriendinnen van Jacqueline hadden via museum Het Polderhuis een felicitatievlag aangevraagd. Voor vijftig euro kun je iemand op een unieke manier feliciteren met de vlag en een bijpassende wimpel. Geld wat het museum goed kan gebruiken omdat de deuren al bijna een jaar lang gedwongen dicht zijn.

De speciale felicitatievlag wappert op de vuurtoren van Westkapelle (foto: Omroep Zeeland)

Vuurtorencoördinator André Roelse beklimt Het Hoge Licht nu een paar keer week om de felicitatievlag te hijsen. "Het is als Westkappelaars een mooie plek om te laten zien dat iemand jarig is, een jubileum heeft of wat dan ook."

Onze toren

Volgens André zijn de Westkappelaren heel blij met de actie. "De reacties zijn uitsluitend positief. Iedereen kan vanuit huis, vanuit het raam de vlag bovenop de toren zien wapperen. Ik hoor heel vaak: 'Wat ontzettend leuk dat jullie dit doen!'. Het is onze toren, dat maakt het zo mooi."

Meer over dit onderwerp:
westkapelle vuurtoren vlag
Deel dit artikel:

Reageren