Terre des Hommes Middelburg dicht na agressie door klanten

De kringloopwinkel van Terre des Hommes Middelburg gaat voorlopig dicht. De winkel is de agressie van klanten zat. Meerdere klanten hebben zich volgens het bestuur van Terre des Hommes agressief gedragen en willen geen afspraak maken om te komen winkelen.

Terre des Hommes Middelburg (foto: Terre des Hommes)

Afgelopen week heeft een klant een winkelmandje naar een vrijwilliger gegooid en een servies kapot gemaakt. Waarnemend bestuursvoorzitter Willem Tak zegt dat de winkel nog geen aangifte heeft gedaan. "Dat bekijken we nog, maar het is de vraag of het zin heeft. Tegen wie doe je dan aangifte? Wij zijn een kringloop en hadden tot nu toe geen reden om een beveiligingscamera aan te schaffen."

'Agressie komt door beleid overheid'

Tak zegt dat de agressie te maken heeft met het beleid vanuit de overheid. "Wij zijn genoodzaakt ons ook aan het winkelen op afspraak te houden. Dat betekent dat je minimaal vier uur op voorhand reserveert. Vrijwilligers krijgen niet alleen te maken met onbegrip maar ook nog eens met boze reacties. Dat kan niet de bedoeling zijn!"

Na het voorval met het servies heeft het bestuur besloten de winkel voorlopig te sluiten. "Dit accepteren wij niet", zegt Tak. "En dit is dan helaas de consequentie van het gedrag van enkele klanten. Onze vrijwilligers staan er dag in dag uit voor het goede doel. Om dan zo met hun veiligheid om te gaan is ongehoord. Wij staan achter onze vrijwilligers en voor hun veiligheid!"

Pas als het winkelen op afspraak tot de verleden tijd behoort, zal Terre des Hommes Middelburg haar winkel weer openen.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg corona Terre des Hommes
Deel dit artikel:

Reageren