D-reizen failliet, bedrijf heeft vijf vestigingen in Zeeland

Het bedrijf achter reisorganisatie D-reizen is door de Haarlemse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf wordt naar eigen zeggen enorm getroffen door de coronacrisis. D-reizen maakt deel uit van de D-rt Groep. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

D-reizen failliet verklaard (foto: ANP)

De reisorganisatie laat weten dat er door het uitblijven van inkomsten en vertraging van het voucherfonds onmogelijk is te overleven en de enige optie het aanvragen van faillissement is. De medewerkers zijn vandaag op de hoogte gebracht.

D-reizen heeft vijf vestigingen in Zeeland, in Goes, Middelburg, Hulst, Oostburg en Vlissingen. Het moederbedrijf hoopt een doorstart te kunnen maken.

Geschil met TUI

Reisorganisaties TUI en D-reizen zouden vandaag tegenover elkaar staan in de rechtszaal vanwege geld van reizigers. Touroperator TUI wilde dat D-reizen de aanbetalingen van klanten voor door corona geannuleerde reizen overmaakt. Die klanten kunnen namelijk bij TUI terecht voor een voucher. D-reizen weigerde het geld aan TUI te geven. D-reizen heeft voor dat geld zelf vouchers uitgegeven en zegt dat die ook gedekt zullen worden door het voucherfonds, maar daar twijfelde TUI aan. Het is nog niet bekend of het kort geding doorgaat. Dat besluit is aan TUI.

Meer over dit onderwerp:
faillissement reisbureau D-reizen
Deel dit artikel:

Reageren