Adriënne uit Kortgene had een tropisch Pasen in Australië: 'Eitjes verstopt bij 30 graden'

Terwijl wij in Nederland vandaag kampen met sneeuw- en hagelbuien, verstopte Adriënne Verburg uit Kortgene afgelopen weekend paaseitjes tijdens een hittegolf. De Zeeuwse woont in Australië, waar de zomer op z'n eind loopt. "De hele zomer was het vrij mild, maar nu zitten we al acht dagen in een hittegolf, iedere dag meer dan veertig graden."

Adrienne vanuit Australië (foto: Omroep Zeeland)

Je zou denken: de paaseitjes laten we dan maar voor wat het is, maar Adriënne had afgelopen weekend veertig mensen over de vloer. Haar schoonbroer vierde zijn verjaardag bij hen thuis, vrienden en familie werden uitgenodigd. Er waren veel kinderen, dus werden de eitjes toch verstopt. "Het was toen nog 'maar' dertig graden", vertelt Adriënne in de radio-uitzending Zeeland komt thuis.

Adrienne vertelt overhaar tropische Pasen

"Het nadeel hier is: het waait ook niet. Dus 's nachts is het ook hartstikke warm." De Zeeuwse is dus best een beetje jaloers op ons weerbeeld. "Ik zou een beetje sneeuw ook best lekker vinden", grapt ze. Gelukkig is er koelere lucht onderweg: "Vanaf morgen is het weer vuufentwintig graden, dus dat is lekker."

Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland
Deel dit artikel:

Reageren