Projectontwikkelaar Brouwerseiland eist vele miljoenen schadevergoeding van gemeente

Projectontwikkelaar Brouwerseiland B.V heeft bij de gemeente Schouwen-Duiveland een schadevergoeding ingediend van 32,5 miljoen euro. De projectontwikkelaar wilde vakantie-eilandjes aanleggen bij de Brouwersdam, maar de gemeenteraad zette afgelopen november een streep door het plan.

Recreatiewoning en aanligplaats Brouwerseiland volgens animatie van projectontwikkelaar (foto: Zeelenberg Architectuur)

Woordvoerder van Brouwerseiland B.V. Marijn Trouwborst: "Een deel van die claim komt voort uit gemaakte kosten van de projectontwikkelaar en het andere deel uit mislopen van winst bij de grondexploitatie en de verkoop van vakantiewoningen". Op dit moment bestudeert de gemeente de aansprakelijkstelling.

Brouwerseiland B.V. wilde in het Grevelingenmeer dertien kunstmatige eilandjes aanleggen met honderden recreatiewoningen, ligplaatsen en andere voorzieningen. Tegen de plannen voor het vakantiepark werd meermaals geprotesteerd. Het project Brouwerseiland loopt inmiddels al ruim 10 jaar.

Verblijf in eigen land

"We willen doorgaan met Brouwerseiland zeker omdat we in deze corona tijd hebben gezien hoe belangrijk men verblijf in eigen land vindt. En het is een mooie toevoeging voor de gemeente en de provincie", zegt Trouwborst.

Brouwerseiland B.V. heeft een beroep ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan te weigeren. Het is nog niet bekend wanneer dit beroep inhoudelijk behandeld zal worden.

Deel dit artikel:

Reageren