Pas op: overstekende zeehonden (ja, écht)

En weer moest de politie uitrukken voor... een zeehond op de weg. Deze keer op de N57 ten hoogte van de Brouwersdam. Op Facebook waarschuwt de politie dan ook voor overstekende zeehonden. Want deze melding kwam niet voor het eerst binnen dit jaar.

De zeehond die gisteravond op de N57 zat. (foto: Politieteam Haringvliet)

Opgeroepen agenten schakelden gisteravond de zeehondenopvang in. Personeelsleden konden de zeehond vangen en hebben het dier daarna weer vrijgelaten in de Noordzee. Op Facebook waarschuwt de politie weggebruikers 'extra voorzichtig' te zijn en 'de zeehond niet zelf te vangen of te benaderen.'

Volgens politieteam Haringvliet kan je het beste de politie bellen als je een zeehond op de weg aantreft. "Wij kunnen namelijk ook zorg dragen voor een veilige werksituatie door zelf daar te gaan staan of Rijkswaterstaat te alarmeren." Agenten kunnen dan ook contact opnemen met de zeehondenopvang, als dat nodig is.

Eerdere meldingen

Het is niet voor het eerst dat de politie uitrukt voor een zeehond op de weg. Eerder deze week gebeurde het ook al, schrijft de politie op Facebook.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Halverwege januari was het ook al raak op de Brouwersdam. Toen weigerde een zeehond de weg over de spuisluis te verlaten. "Hij liet duidelijk aan ons merken dat hij het er niet mee eens was en dat hij niet van de weg af wou", schreef een agent van Politieteam Oosterscheldebekken toen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
zeehond overstekende zeehonden
Deel dit artikel:

Reageren