Tholenaren (en hun maag) in de ban van stinkvis

De elf horecabedrijven die meedoen aan de challenge zijn in een competitie verwikkeld. Want het bedrijf dat het meeste geld bij elkaar weet te krijgen, ontspringt uiteindelijk de dans en hoeft zich niet te wagen aan dit stukje hoogstaand Zweeds culinair vernuft.
Posted by Challenge Sürströmming on Wednesday, April 7, 2021
Tot het einde van de competitie op Koningsdag, is iedere woensdag en zaterdag een bedrijf de pineut. Werknemers moeten dan op zijn minst een filetje uit het sterk ruikende vocht plukken en opeten. Hoe dichter Koningsdag nadert hoe hoger op de ranglijst de slachtoffers vallen. Vorige week woensdag was de laatste op de ranglijst aan de beurt, zaterdag de op een na laatste en gisteravond de derde van onderen.
Woensdag waren Marloes, Evelien en Sharon van eetcafé Shmaak uit Sint-Philipsland aan de beurt. In een lege vrachtwagen mochten zij plaats nemen aan een tafeltje om zich te wagen aan de vis, of een poging daartoe doen. Uit voorzorg stond er aan hun voeten een lege emmer, voor het geval dat.

De horecabedrijven doen mee aan de actie voor het vertier, maar ook voor het goede doel. Het geld gaat naar het Stavoord6huis. Dat huis wordt momenteel gebouwd op vakantiepark de Krabbenkreek. Het huis is bedoeld voor mensen met een slechte levensverwachting. De bedoeling is dat deze mensen kosteloos op vakantie kunnen in dit huis met familie en/of vrienden.
Woensdag stond de teller al op ruim 5.300 euro. De hoop is dat die nog wel even door blijft lopen, zeker met het oog op het feit dat degene die uiteindelijk het meeste geld ophaalt de dans ontspringt en als beloning iemand mag aanwijzen die zich aan de Zweedse lekkernij mag gaan wagen.
Nasmaak
En dan nog even terug naar vanavond. De emmers konden ongebruikt weer terug in de kast. De nasmaak echter, die blijft nog wel even hangen was de angst van de drie dames.
Reageren