De Koning start EK roeien met goed gevoel

Pararoeier Corné de Koning uit Kloetinge is het Europees kampioenschap in Italië begonnen met een tweede plaats in de voorronde van de Mixed Double Sculls. Samen met Annika van der Meer eindigde De Koning in Varese ruim achter Groot-Brittannië.

Archiefbeeld van Corné de Koning en Annika van der Meer (foto: ANP)

De achterstand van het Nederlandse duo in de wedstrijd over twee kilometer bedroeg twaalf seconden. "Het ging goed", zo laat De Koning weten. "We hebben een prima race gevaren en zijn tevreden met het resultaat." Frankrijk werd derde met een achterstand van twee seconden op Nederland.

De Koning en Van der Meer waren op voorhand al zeker van een plek in de finale. "Bij deze race ging het er eigenlijk om wie zondag in de finale de beste baan heeft. Er staat geen halve finale op het programma omdat er maar zes deelnemers in deze klasse zijn."

De Koning en Van der Meer zijn de regerend Europees kampioenen. In 2019 won het duo het EK, dat toen in Polen gehouden werd. Groot-Brittannië (Lauren Rowles en Laurence Whiteley) deed toen niet mee. In 2020 werd er geen EK gehouden vanwege corona.

Meer over dit onderwerp:
Kloetinge roeien Corne de Koning Varese
Deel dit artikel:

Reageren