Silly Walk pad gaat tóch weg uit Zierikzee: 'De lol is er af'

Het Silly Walk pad in Zierikzee is vanaf het moment dat het aangelegd werd onderwerp van discussie. De bedoeling was dat mensen het pad zouden oversteken op de gekst mogelijke manier. Maar het kunstwerk in de binnenstad bleek spekglad na iedere regenbui. Deze week brak een vrouw haar schouder na een val. Daarom laat de gemeente Schouwen-Duiveland het zebrapad nu definitief weghalen.

Kapper Martin van Aken kijkt vanuit zijn zaak op het zebrapad en heeft het al meerdere malen mis zien gaan. "Ik heb mensen van de straat geholpen die met hun hoofd op de grond vielen. Bij een toerist lagen bijvoorbeeld de voortanden eruit. Het is echt ernstig."

'Wegenverf is verkeerd'

De kapper vindt het ongelooflijk dat de gemeente ervoor heeft gekozen om op die locatie met dat materiaal een kunstwerk te maken. "Ze hadden moeten weten dat de verkeersveiligheid niet in het geding mag komen. En dat gebeurt wel als je iets op straat schildert met 'wegenverf'."

Het Silly Walk zebrapad wordt volgens de gemeente binnen twee maanden verwijderd (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente heeft achteraf wel geprobeerd om het zebrapad veiliger te maken door twee keer een speciale antisliplaag aan te brengen. "Maar ook daarbij had de gemeente beter moeten weten. Er is namelijk van tevoren gezegd door de bouwvakkers dat die laag nooit zou hechten op 'wegenverf'. Daarom zou het pad glad blijven. Het water kan niet weg", aldus Van Aken.

De lol is er af, er is iemand vreselijk gevallen"
Wethouder Ankie Smit

Nu staan er hekken omheen, zodat niemand uit kan glijden. Wethouder Ankie Smit hoopt dat het pad binnen twee maanden verwijderd zal zijn, maar baalt er wel van. "Het is zonde dat zo'n leuk idee van een inwoner toch niet blijkt te werken. En dat we dat nu moeten weghalen, omdat het ervaren wordt als heel onveilig. De lol is er af, er is iemand vreselijk gevallen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee Silly Walks
Deel dit artikel:

Reageren