Petitie voor behoud kasseistroken al meer dan duizend keer getekend

De petitie die door wielerplatform Bicycling is gestart om twee kasseistroken in Zeeuws-Vlaanderen te behouden is al meer dan 1200 keer ondertekend. Daarnaast heeft het CDA Zeeland vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Een eenzame fietser op de kasseien op de Knolweg bij Clinge (foto: Bram de Vrind)

Het gaat om stroken aan de Knolweg en de Bietenweg in Clinge, waar de kasseien bijna niet meer te zien zijn. "Zeeuws-Vlaanderen is het walhalla van de kasseien", zei initiatiefnemer Rens Muller afgelopen weekend over de start van de petitie. Na de nodige aandacht in de media is het aantal handtekeningen meer dan verdubbeld. Oud-wielrenners als Laurens Ten Dam, Bram Tankink en Danny Nelissen ondertekenden de actie.

Ook in de politiek is de actie niet onopgemerkt gebleven. Het CDA Zeeland vraagt het college van Gedeputeerde Staten om met Staatsbosheer, de eigenaar van de strook aan de Knolweg, te bespreken hoe de strook behouden kan blijven voor fietsers.

Bij de Bietenweg lijkt dat lastiger. Die kasseistrook is eigendom van een boer, die waarschijnlijk niet openstaat voor de actie.

Muller wil de handtekeningen aan het einde van de maand aanbieden aan Staatsbosheer.

Reageren