Forse stijging ziekenhuispatiënten, door Zeeuwen en patiënten uit de regio

Het aantal ziekenhuispatiënten dat met corona is opgenomen is in een week fors gestegen. Er liggen nu 45 mensen met een ernstige corona-infectie in de Zeeuwse ziekenhuizen, vorige week waren het er nog 34. De laatste keer dat er zo veel corona-patiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen waren opgenomen was tijdens de tweede piek begin november.

IC-verpleegkundigen bij coronapatiënt in ziekenhuis Adrz (foto: Omroep Zeeland)

Zowel het aantal Zeeuwse patiënten is gestegen, als het aantal patiënten dat de Zeeuwse ziekenhuizen opvangen van overbelaste ziekenhuizen in de regio Zuidwest.

35 Zeeuwse patiënten

In ziekenhuis Adrz en ZorgSaam worden momenteel 35 Zeeuwse patiënten verpleegd, een stijging van zes ten opzichte van vorige week. Tien patiënten komen uit de regio Zuidwest, de meesten uit Rotterdam. Vorige week waren dat er nog vijf. In ziekenhuis Bravis in Bergen op Zoom is een onbekend aantal Zeeuwen opgenomen. Dat ziekenhuis geeft daar geen informatie over.

In totaal liggen in ziekenhuis Adrz in Goes nu 27 patiënten, in ZorgSaam in Terneuzen achttien patiënten. Het zijn de hoogste aantallen sinds maanden. In het hele land stijgt het aantal ziekenhuisopnames.

Bij het buurtzorgpension in Zierikzee liggen op dit moment acht coronapatiënten. Het buurtzorgpension vangt patiënten met corona op die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar ook niet thuis kunnen blijven. "In de ziekenhuizen neemt het toe, dus we zijn benieuwd wat het de komende tijd doet bij ons", laat Thea Terlouw weten. ZorgSaam heeft ook een speciale afdeling voor, vooral oudere, coronapatienten. In Oostburg liggen op die afdeling nu twee patienten met Covid-19.

Drukte op de IC's

In de twee Zeeuwse ziekenhuizen liggen nu veertien coronapatiënten op de intensive care. Zeven in Goes en zeven in Terneuzen. Sinds november waren dat er niet zoveel.

Meer over dit onderwerp:
ziekenhuis ZorgSaam patiënten Adrz corona
Deel dit artikel:

Reageren