GOES haalt Clinckemaillie terug naar Nederlandse voetbal

Derdedivisionist GOES heeft de gewenste centrumspits aangetrokken voor volgend seizoen. En het is geen onbekende. De Bevelandse club heeft de Belgische aanvaller Guillaume Clinckemaillie overgehaald om terug te keren naar het Nederlandse voetbal. De voormalige spits van Hoek heeft een verbintenis voor één seizoen getekend.

Guillaume Clinckemaillie maakte twee goals voor Hoek tegen Sportlust'46 (foto: P.Maljaars)

Clinckemaillie (30) speelde van 2011 tot 2017 voor Hoek, waarin hij uitgroeide tot een bepalende doelpuntenmaker. De afgelopen jaren speelde Clinckemaillie in eigen land voor Dikkelvenne, Ninove en dit seizoen voor KFC Voorde-Appelterre. Hij is de tiende nieuwe speler voor GOES.

Puzzelstukje

De Belg is ook de laatste nieuweling in de selectie van trainer Kevin Hollander. "Onze selectie is nu rond. De spitspositie was het laatste ontbrekende puzzelstukje", aldus Hugo Barends, die de selectie samengesteld heeft.

GOES moest nog op zoek naar een centrumspits nadat Siebe Schets zijn vertrek naar Excelsior'31 aankondigde. De technische commissie van GOES sprak daarna met meerdere kandidaten. Zo dacht de club Fouad Idabdelhay binnengehaald te hebben, maar de oud-prof van onder meer NAC Breda besloot Halsteren trouw te blijven.

Deel dit artikel:

Reageren