Lonink blijft erbij dat terrassen veilig open kunnen

Vanavond wordt het officieel bekendgemaakt, maar het is al duidelijk dat er vanaf 21 april geen versoepelingen komen. Vorige week zei demissionair premier Mark Rutte nog dat de terrassen open konden, mits het aantal besmettingen dit toe zou laten. Nu vinden het kabinet en het RIVM de cijfers echter nog te hoog.

De terrassen op de markt in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Gisteravond kwamen de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's bijeen met demissionair minister Grapperhaus. Laatstgenoemde zei dat het kabinet per week gaat bekijken of versoepelingen mogelijk zijn. Vandaag vergaderen de demissionaire ministers en de voorzitter van het Veiligheidsberaad opnieuw en volgt er een persconferentie.

Jan Lonink, afgevaardigde namens Zeeland, stuurde op 12 maart al een brief waarin stond dat de terrassen op een veilige manier open kunnen. "Dat hebben we vorig jaar bewezen", herhaalde hij gisteravond. "Wij zeggen: neem een gecalculeerd risico. Als we de mensen vertrouwen geven dat het kan, krijgen we dat vertrouwen ook terug. De horeca kan op een verantwoorde manier de maatregelen handhaven."

Reactie van Jan Lonink na het Veiligheidsberaad

Meer over dit onderwerp:
horeca Jan Lonink corona terrassen
Deel dit artikel:

Reageren