Vlissingen wil nieuwe problemen op boulevard voorkomen en komt met regels

Vlissingen komt met nieuwe regels voor het afsluiten van de boulevard. Vorig jaar zomer en voorjaar werd de Vlissingse boulevard meerdere keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vooral op drukke dagen was het volgens de gemeente lastig om te voorkomen dat er groepsvorming ontstond en mensen geen anderhalve meter afstand konden bewaren.

Hekken stonden vorig jaar klaar om boulevard Vlissingen af te sluiten (foto: Omroep Zeeland)

In de nieuwe regels staat dat gemotoriseerd verkeer de boulevard niet meer op mag als het warmer dan 25 graden is. Op die manier krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Ook kan de gemeente op zonnige dagen delen van de boulevard afsluiten.

De al bestaande zondagssluiting voor gemotoriseerd verkeer tussen 1 mei en 1 oktober blijft van kracht. Op zondagen mag er dan tussen 13.00 en 17.00 geen gemotoriseerd verkeer op de Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter komen.

De maatregelen blijven van kracht zolang de landelijke coronamaatregelen voorschrijven dat personen anderhalve meter afstand moeten bewaren en groepsvorming voorkomen moet worden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen boulevard
Deel dit artikel:

Reageren