Duo krijgt boete voor online bedreigen agenten na filmpje aanhouding

Twee mensen moeten een boete van 500 euro betalen voor het online bedreigen en beledigen van Middelburgse agenten en boa's. Een derde verdachte moet zich later voor de rechter verantwoorden. De drie zouden naar aanleiding van een filmpje van een aanhouding in Middelburg agenten en boa's hebben bedreigd.
Politie arresteert man in Middelburg
De betreffende arrestatie in Middelburg © Mandy Walhout
Op het filmpje is te zien hoe op 7 maart van dit jaar een 55-jarige man uit Gapinge aan het Molenwater in Middelburg werd aangehouden. Veel mensen maakten zich online boos over de manier waarop de aanhouding ging, sommigen gingen nog een stap verder. Naast bedreigingen werden de agenten en boa's ook online beledigd en werden (adres)gegevens en namen van hen online gezet.
De recherche stelde daarop een onderzoek in en wist de identiteit van een aantal personen die online beledigende reacties plaatste op te sporen. Twee verdachten zijn de afgelopen tijd gehoord. Ze hebben van het OM een zogenoemde strafbeschikking gekregen van 500 euro. Dat is een straf die kan worden opgelegd zonder tussenkomst van de rechter.

Derde verdachte moet wel naar de rechter

Een derde verdachte die geen gehoor gaf aan de oproep van de politie om naar het politiebureau te komen, krijgt een dagvaarding en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.