Etappeschema ZLM Tour rond; ook Veere startplaats

Veere wordt de startplaats van de tweede etappe in de ZLM Tour, die van 9 tot en met 13 juni op de wedstrijdkalender staat. Met de bekendmaking van Veere is het Zeeuwse gedeelte van de internationale wielerwedstrijd ingevuld.

Beeld uit de ZLM Tour uit 2019 met Caleb Ewan, Jenthe Biermans, Thijs de Lange en Abram Stockman (foto: Orange Pictures)

De ZLM Tour begint op woensdag 9 juni met een sprintetappe tussen Kapelle en Wemeldinge. Op donderdag 10 juni worden de renners weggeschoten in Veere voor een etappe die finisht in Goes.

In die rit zijn kenmerkende passages uit de voormalige Ronde van de Midden-Zeeland opgenomen zoals de Oosterscheldekering, Zeelandbrug en Kattendijksedijk.

Hiermee wil de organisatie de enige Zeeuwse profronde eren, die de laatste jaren onder de naam Tacx Pro Classic werd gereden.

Door corona en een gebrek aan mankracht werd de Tacx Pro Classic in 2020 niet gereden. Ook voor 2021 is de wedstrijd geschrapt.

Libéma Profcycling uit Rosmalen, organisator van de ZLM Tour, gaat zich inzetten om de Tacx Pro Classic in 2022 weer als zelfstandige koers op de kalender te krijgen.

Etappeschema

Daarnaast werden vrijdag ook de andere etappes bekendgemaakt, voor de wedstrijd die geldt als voorbereidingswedstrijd op de Tour de France.

ZLM Tour (UCI ProSeries)

woe 9 jun 1e etappe sprintetappe Kapelle 100,9 km
don 10 jun 2e etappe Veere - Goes 195,4 km
vrij 11 jun 3e etappe Eindhoven - Buchten 175,3 km
zat 12 jun 4e etappe Valkenburg - Valkenburg 178,6 km
zon 13 jun 5e etappe Made - Rucphen 159,3 km

Toch is het nog niet definitief dat de ZLM Tour doorgaat. "Om de wedstrijd door te laten gaan, moeten de coronamaatregelen wel toestaan dat er - eventueel onder voorwaarden - publiek welkom is", zo laat de organisatie weten.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen Veere ZLM Tour
Deel dit artikel:

Reageren