Een paar uurtjes spetteren in zwembad Nieuwvliet als experiment

Een duik in het zwembad nemen is iets wat al maanden niet kan vanwege corona. Sommige mensen staan daar om te springen. Zij hadden vandaag de kans om te 'testzwemmen' bij recreatiepark Roompot in Nieuwvliet.

(foto: Roompot)

Deze testdag is onderdeel van meerdere Zeeuwse pilots in de maand april. In totaal worden in onze provincie dertien proefactiviteiten georganiseerd waar 1.810 mensen aan mee kunnen doen. In Nieuwvliet gaat het om maximaal 150 gasten in drie tijdslots van elk twee uur, die weer eens ouderwets kunnen spetteren in het water.

In totaal hebben 115 mensen zich van tevoren aangemeld en is iedereen op komen dagen. Woordvoerder Baptiste van Outryve van het recreatiepark is dan ook tevreden. "We zijn erg blij met de opkomst. Onze gasten moesten toch in een zeer korte periode een inspanning leveren om aan de test te mogen deelnemen: inschrijven voor de test en het zich daadwerkelijk laten testen. Maar dat hield ze duidelijk niet tegen. Integendeel."

Leuke afwisseling

Roompot is om meerdere redenen blij dat het is uitverkoren voor de proef. "Het draagt hopelijk bij tot het versneld veilig openen van de zwembaden, wat het vakantiegevoel van onze gasten versterkt.

Daarnaast is deze test een leuke afwisseling voor onze badmeesters, die sinds december geen toezicht meer in het gloednieuwe zwembad hebben kunnen houden. Zij pakten dit project vorige week met beide handen aan en gingen enthousiast aan de slag. Met resultaat."

Een extra opkikker voor de collega's was het compliment dat zij van het team voor handhaving kregen. "Deze morgen kwam een BOA namelijk controleren of de protocollen en afspraken worden nageleefd. Hij zag dat alles correct en vlot verliep."

Veilig gevoel

De gasten hebben duidelijk van het zwemmen genoten. "We hadden een veilig gevoel en hebben nog nooit zoveel ruimte in het zwembad gehad met de kinderen. Geweldig", zegt een vrouw.

Na maanden was het zwembad vandaag weer geopend (foto: Roompot)

Als voorwaarde voor toegang geldt dat iedere bezoeker een negatieve coronatest moet kunnen laten zien. Hiervoor moet iedere bezoeker zich 40 uur voor de start van het evenement laten testen. In Zeeland kunnen bezoekers zich alleen laten testen in de commerciële teststraat in Geersdijk. Voor deze Fieldlab-evenementen geldt dat de kosten van de test voor toegang worden betaald door de Rijksoverheid.

Gasten testen thuis of onderweg

Een afspraak moet worden ingepland via een speciale website. Alleen resultaten die via deze site zijn ingepland zijn geldig. Een test in een reguliere GGD-teststraat of een zelftest tellen niet. "De meeste zwemmers verblijven een weekend of langer op het park. Zij komen van heinde en verre. Geersdijk is een eind uit de richting van Nieuwvliet. Veel gasten hebben zich thuis of onderweg laten testen. Ideaal."

Zaterdag fungeert de indoorspeeltuin op het park als testpilot en heeft zestig plaatsen. Ook daarvoor zijn al een hoop aanmeldingen binnen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Nieuwvliet zwembad test corona
Deel dit artikel:

Reageren