Pattinama-Kerkhove vervangt geblesseerde Bertens in Billie Jean King Cup

Lesley Pattinama-Kerkhove komt zaterdag tijdens de Billie Jean King Cup in het enkelspel in actie namens Nederland. De speelster uit Zierikzee vervangt tegen China de geblesseerde Kiki Bertens.

Lesley Pattinama-Kerkhove in actie tijdens de finale van het NK tennis (foto: Henk Koster fotografie)

De eerste wedstrijd van de dag wordt om 13.00 uur gespeeld door Pattinama-Kerkhove. In de enkel neemt zij het op tegen Wang Xiyu, die vrijdag in drie sets won van Arantxa Rus. De andere partij ging wel naar Nederland; captain Bertens won overtuigend, maar heeft nu teveel last van haar achillespees om te kunnen spelen.

Nederlandse lot in Zeeuwse handen

Bij aanvang van dag 2 van de Billie Jean King Cup is de stand dus 1-1. Wanneer beide landen opnieuw een wedstrijd winnen komt het aan op een beslissingsduel in de dubbel. Daarin zou Pattinama-Kerkhove het dan samen met Demi Schuurs opnemen tegen het Chinese duo Zhang/Zheng.

Den Bosch

Nederland, voor het laatst onder leiding van bondscoach Paul Haarhuis, moet winnen van China om degradatie naar zonegroep I op de wereldranglijst te voorkomen. De wedstrijden in de Billie Jean King Cup - voorheen Fed Cup geheten - worden zonder publiek gespeeld in Den Bosch.

De geblesseerde Kiki Bertens heeft vertrouwen in Pattinama-Kerkhove:

Deel dit artikel:

Reageren