Slachtoffer werd letterlijk en figuurlijk uitgekleed tijdens avondje 'chillen'

Stockphoto van een naakte mannenrug
Stockphoto van een naakte mannenrug © Pexels
Twee mannen moesten zich voor de Middelburgse rechtbank verantwoorden. Het gaat om een 33-jarige Poolse man uit Terneuzen en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze worden verdacht van afpersing, vrijheidsberoving en bedreiging.

Veel onduidelijk

De aanleiding voor de beroving is nog onduidelijk. Er zouden een voorval op Marktplaats of relationele redenen meespelen. Een van de verdachten zou een relatie hebben gehad met de vrouw waar het slachtoffer op bezoek was. Het slachtoffer zou daar door de verdachten in zijn onderbroek zijn aangetroffen in een kast.

Pistool tegen het hoofd

Daarop zou hij in zijn onderbroek -op 5 januari- naar buiten zijn gejaagd, waar hij ook het laatste kledingstuk moest prijsgeven. Dat staat op de camerabeelden van de flat waar het allemaal gebeurde. Het slachtoffer zou later spiernaakt tegenover de politie verklaren dat hij een pistool tegen zijn hoofd heeft gehad. De gestolen spullen zijn nooit terug gevonden.
© Omroep Zeeland
Beide verdachten zitten al een half jaar in voorarrest. Dat blijft voorlopig zo omdat de rechtbank die voorlopige hechtenis niet wilde opheffen. De raadslieden van de verdachten hadden daar wel om gevraagd, vooral omdat een inhoudelijke behandeling van de zaak nog erg ver weg lijkt. De rechtbank vond dat er nog genoeg ernstige bezwaren waren op dat te doen. Zo vindt de rechtbank de strafbare feiten te ernstig om de verdachten nu al voorlopig in vrijheid te stellen.