Post voor koning levert honderden brieven op

De oproep aan ouderen om brieven te schrijven aan de koning heeft honderden reacties opgeleverd. De brieven en mails kwamen binnen bij Dick Steenks in Wemeldinge, de secretaris van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.
Post voor Paleis
Post voor Paleis © Dick Steenks
Na de oproep vorig jaar aan jongeren, waren dit keer ouderen aan de beurt om te schrijven hoe ze de coronatijd ervaren. Steenks is verrast door de veerkracht van ouderen in deze moeilijke tijd. "Ik heb gelezen dat er veel verdriet is, maar dat mensen ondanks alles er toch nog wat van proberen te maken."

Sokken voor de koning

Het meest opvallende poststuk waren twee zelfgebreide sokken. De breister - uit Goes - heeft Steenks van te voren gevraagd naar de schoenmaat van Willem-Alexander. 'Ik heb gegokt op maat 44-45", grapt Steenks.
Op Koningsdag worden de brieven overhandigd aan koning Willem-Alexander. Een aantal schrijvers leest dan ook hun brief voor. Een selectie van de ingestuurde post is te lezen op de website van Post voor het Paleis.

Uitzending

De overhandiging is morgen live te volgen via Omroep Max. De uitzending begint om 16.30 uur en is tevens het moment voor de Nationale Toost.