Stem nu voor de Zeeuwse Top 40 van 2021

Wat zijn de veertig populairste nummers uit Zeeland? Vanaf nu kun je stemmen op je favoriete muziek van Zeeuwse bands, zangers en zangeressen. De vijftiende editie van de Zeeuwse Top 40 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei.

Klik hier om jouw stem uit te brengen voor de Zeeuwse Top 40.

Stem nu voor de Zeeuwse Top 40 van 2021 (foto: Lotte Rommers / Omroep Zeeland)

De stemperiode werd vanmiddag geopend in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer. Presentatoren Elsa van Hermon en Stefan Daane en muziekredacteur Marcel van den Driest blikten terug op vijftien jaar de Zeeuwse Top 40, gevolgd door een remix van dj Sandstorm. Hij verwerkte verschillende Zeeuwse liedjes uit vijftien jaar Zeeuwse Top 40 tot één nummer. Dit jaar staan er zo'n tweehonderd nummers van Zeeuwse bodem op de stemlijst.

Luister hieronder de Zeeuwse Kamer terug:

Zeeuwse Kamer over de aftrap van de Zeeuwse top 40

Vorig jaar wist Danny Vera voor het tweede jaar op rij de nummer-1-positie te bemachtigen met zijn hit Roller Coaster. Nummer twee was voor Racoon dat met het nummer Het Is Al Laat Toch nieuw binnenkwam.

Wie de nummer-1 wordt van de jubileumeditie van de Zeeuwse Top 40 wordt is de grote vraag. In de afgelopen jaren lukte het BLØF het vaakst de lijst aan te voeren: zeven keer met Aan De Kust en één keer met Zoutelande. Drie keer stond Racoon op nummer-1 met Oceaan en één keer was Surrender lijstaanvoerder met Meriete.

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Luister dan deze playlist op Spotify met een deel van de nummers op de stemlijst.

Maak kans op een rondvlucht

Stemmen voor de Zeeuwse Top 40 kan tot vrijdag 7 mei 19.00 uur. Door te stemmen voor de Zeeuwse Top 40 maak je kans op een rondvlucht voor twee personen boven Zeeland.

De uitzending van de nieuwe Zeeuwse Top 40 op Hemelvaartsdag begint om 8.00 uur. Tegen 12.00 wordt de nummer-1 van 2021 bekend. De presentatie is in handen van Elsa van Hermon en Stefan Daane.

Zing mee

Behalve een rondvlucht boven Zeeland maak je ook de komende dagen ook kans op een rondrit door Zeeland. En ook nog eens in een oldtimer. Wat moet je daar voor doen? Zoek je favoriete Zeeuwse nummer op, zing mee, maak een filmpje en stuur het in.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeuwse Top 40
Deel dit artikel:

Reageren