Joba van den Berg (CDA) was nog maar net weg uit de Tweede Kamer, maar is nu weer (even) terug

Nog niet eens een maand geleden moest ze haar bureau opruimen, maar nu is ze weer terug. Joba van den Berg (CDA) uit Goes werd niet herkozen na de verkiezingen, maar vanwege ziekteverlof van kamerlid Harry van der Molen, is ze (tijdelijk) weer terug.

Joba van den Berg staat op plek zestien van de CDA-kandidatenlijst. (foto: ANP foto)

Van den Berg vervangt CDA-parlementariër Harry van der Molen die overwerkt is. Hij meldde dat zelf op Twitter. De vervanging is voor een periode van zestien weken. "Toen ze mij belden, heb ik onmiddellijk ja gezegd. Ik vind het heel mooi dat ik weer volksvertegenwoordiger mag zijn", laat Van den Berg weten.

Al haar spullen waren al wel uitgepakt

"Ik had alles opgeruimd en overgedragen. Toevallig krijg ik wel mijn oude portefeuilles terug, dus ik hoef niet ingewerkt te worden."

De partij van Van den Berg behaalde bij de verkiezingen vijftien zetels. Zelf staat ze op plek zestien. Als de kabinetsformatie rond is, zou het zo maar kunnen dat Van den Berg voor de komende vier jaar terugkomt in de Tweede Kamer. "Dan moeten we als CDA wel in de coalitie zitten en moeten er mensen doorschuiven. Dat hoeft niet altijd zo te zijn", zegt ze. Van den Berg was Tweede Kamerlid voor het CDA tussen 2017 en afgelopen maart.

Morgen zit Van den Berg weer in de Kamer, ze wordt dan opnieuw beëdigd.

Meer over dit onderwerp:
Tweede Kamer Joba van den Berg kamerlid
Deel dit artikel:

Reageren